Sidor

fredag 15 januari 2010


Våra första veckor i Moldavien har vi ätit lunch och middag på en snabbmatsrestaurang som heter Jug. Maten är väldigt likt svensk husmanskost med potatis, kött och sallad, med undantaget soppa - ofta rödbetssoppa, vilket jag gillar. Att vara vegetarian i Moldavien är inget problem om man älskar svamp och ägg, för det är det jag har fått äta varje dag i nästan tre veckor. Jag har inget emot ägg och svamp, men nu är det något jag gärna väljer bort. Så inga omeletter eller raggmunkar för min del en tid framöver - detta var min basmat när jag bodde i Lund.
Tur för mig och om mina näringsvärden är att vi har nu fått våra matpengar och handlar och tillagar vår egna mat! Lunch idag - rödbets, potatis och morotsröra med en ost som är lik keso.

Traditionell maträtt vid namn Mamalaga - vilket är polenta med ost och gräddfil. Vit, gult och väldigt smaklöst. Var är färgen, kryddorna och dofterna? Måste sluta jämföra med Indien!!!

Inga kommentarer: