Sidor

torsdag 1 april 2010

Lördagssoppa

I lördag arrangerade vi på Oberliht (jobbet) ett projekt som heter Lördagssoppa och är ett smakligt och experimentelt försök till alternativ insamling för konst- och kulturprojekt.
Vi serverade en grönsakssoppa för 10 lei och med soppan fick besökaren ett röstkort, som hon sedan använde för att rösta på det kulturprojekt hon tyckte att pengarna vi tjände in från försäljningen skulle gå till. Det blev ett riktigt härligt event och det kom ganska så mycket folk.

Det vinnande projekt var ett ekologiprojekt som går ut på att städa en av parkerna i Chisinau och använda materialet att göra konst av. Spännande! Här är lite bilder från i lördags.


Felix och Roman Petruniak, som står bakom projektet, jobbade hårt med att servera soppa till hungriga besökare.





Några av min volontärkompisar. Från vänster: Sara från Portugal,Malthe från Danmark, Sarah från Nederländerna och Felix från Tyskland.


Lördagen var även en "högtidsdag" för de som anser att Moldavien tillhör Rumänien. Slagord som hördes från gatorna var "Basarabia (Moldavien) tillhör Rumänien!" De flesta jag hänger med från Moldavien är pro-rumänien och lika så han här. Jag vet själv inte riktigt vad jag ska tycka då de som skriker högst är renodlade nationalister som inte tvekar att heila.


Dessutom var det Earth Hour i lördags och senare på kvällen sadlade vi om från att sälja soppa till att släcka av alla lampor och istället tända ljus och sjunga sånger mellan 20.30 och 21.30. Allt för Moder Jord.

Det tillagades mamaliga (polenta - majsgröt) över en brasa. Det kokades riktigt länge så det blev som en fast kaka. Riktigt gott!

Inga kommentarer: